Veicot ilgtspējīgu pārtikas ražošanas sistēmu un to radīto iespēju apzināšanu un analīzi veicināt ilgtspējīgas un konkurētspējīgas pārtikas ražošanu Latvijas uzņēmumos.
– Latvijas pārtikas nozarei un tās uzņēmumiem pētījumā apkopoto datu un informācijas, ka arī
secinājumu un priekšlikumu pieejamība ļaus:
– saņemt vispusīgu un pamatotu informāciju savu uzņēmumu ilgtspējīgas pārtikas ražošanas
procesu turpmākās attīstības plānošanā, kā arī jaunu tirgus iespēju apzināšanā,
– sekmēt jaunu noieta tirgu apzināšanu Latvijā ražotajiem pārtikas produktiem, kas ražoti
ilgtspējīgas pārtikas sistēmas ietvaros,
– veicināt ilgtspējīgi saražoto pārtikas produktu patēriņa pieaugumu un produkcijas noieta
paplašināšanos ES un citu valstu patērētāju vidū.
Sagatavoti ieteikumi par pārtikas pārpalikumiem, klimatneitralitātes sasniegšanu, īsajām piegādes ķēdēm, jaunu produktu izstrādi, sabiedrības izglītošanu, finanšu atbalstu.