Pētījumu un publikāciju datu bāze

Ilgtspējīgas pārtikas ražošanas sistēmas un to radītās iespējas konkurētspējīgas pārtikas ražošanai Latvijas uzņēmumos

Valoda:
Latviešu
Pētījuma statuss:
Nodots
Par pētījuma pasūtīšanu atbildīgais darbinieks vai amatpersona:
Ingūna Gulbe

Ilgtspējīgas pārtikas ražošanas sistēmas un to radītās iespējas konkurētspējīgas pārtikas ražošanai Latvijas uzņēmumos

Pētījuma mērķis:

Veicot ilgtspējīgu pārtikas ražošanas sistēmu un to radīto iespēju apzināšanu un analīzi veicināt ilgtspējīgas un konkurētspējīgas pārtikas ražošanu Latvijas uzņēmumos.

Pētījuma uzdevums:

– Latvijas pārtikas nozarei un tās uzņēmumiem pētījumā apkopoto datu un informācijas, ka arī
secinājumu un priekšlikumu pieejamība ļaus:
– saņemt vispusīgu un pamatotu informāciju savu uzņēmumu ilgtspējīgas pārtikas ražošanas
procesu turpmākās attīstības plānošanā, kā arī jaunu tirgus iespēju apzināšanā,
– sekmēt jaunu noieta tirgu apzināšanu Latvijā ražotajiem pārtikas produktiem, kas ražoti
ilgtspējīgas pārtikas sistēmas ietvaros,
– veicināt ilgtspējīgi saražoto pārtikas produktu patēriņa pieaugumu un produkcijas noieta
paplašināšanos ES un citu valstu patērētāju vidū.

Nodošanas datums:
30.11.2023
Resors (nozares ministrija, neatkarīga iestāde vai pašvaldība):
Zemkopības ministrija
pasts@zm.gov.lv
Iesniedzējinstitūcijas autorizētais lietotājs:
Pētījuma pasūtītājs:
Zemkopības ministrija
pasts@zm.gov.lv
Politikas joma:
Dabas resursu, lauksaimnieciskās ražošanas un pārstrādes politika
Pētījuma klasifikācija:
Regulārs pētījums (tajā skaitā izpētes monitorings)
Pētījumu rezultātu izmantošana:
Zinātnieku, studentu, lauksaimnieku citu ieinteresēto informēšana
Pētījuma finansēšanas avots:
Valsts budžets
Pētījuma finansēšanas summa EUR (bez PVN):
39500 EUR
Pētījuma sasniegtie rezultāti:

Sagatavoti ieteikumi par pārtikas pārpalikumiem, klimatneitralitātes sasniegšanu, īsajām piegādes ķēdēm, jaunu produktu izstrādi, sabiedrības izglītošanu, finanšu atbalstu.

To top