Izstrādāt metodes un pielietot, lai apzinātu un raksturotu cinka oksīda un silīcija dioksīda nanodaļiņu izplatību Latvijas teritorijā izplatītajā pārtikā un izplatītās pārtikas iepakojuma sastāvā, novērtēt ķīmisko formu, sastāva un daļiņu izmērus, potenciālo apdraudējumu, izstrādāt zinātniski pamatotus ieteikumus pārtikas drošības veicināšanai patērētājiem.
Var secināt, ka nanodaļiņu saturs nerada būtisku apdraudējumu patērētājiem. NanoSiO2 saturs pārtikā ir ievērojami mazāks, salīdzinot ar zobu pastās un citos sadzīves produktos sastopamo, kas minēts citu valstu veiktajos risku novērtējumos (DEPA, 2015). Izveidota pētnieku grupa, nodrošinot nepieciešamības gadījumā tālāku nanodaļiņu novērtējumu pārtikā.