Pētījumu un publikāciju datu bāze

Mērījumi pārtikas atkritumu un pārpalikumu apjoma noteikšanai

Mērījumi pārtikas atkritumu un pārpalikumu apjoma noteikšanai

Pētījuma mērķis:

Veikt mērījumus un datu apkopojumu noteiktos pārtikas atkritumu rašanās ķēdes posmos – primārā ražošana; pārstrāde un ražošana; pārtikas mazumtirdzniecība un citāda izplatīšana; restorāni un ēdināšanas pakalpojumi; mājsaimniecības par 2019.gadu un 2020.gadu

Nodošanas datums:
13.09.2021
Resors (nozares ministrija, neatkarīga iestāde vai pašvaldība):
Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrija
pasts@varam.gov.lv
Iesniedzējinstitūcijas autorizētais lietotājs:
Arhīvs
Pētījuma pasūtītājs:
Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrija
pasts@varam.gov.lv
Politikas joma:
Vides politika
Pētījuma klasifikācija:
Kompleksi analītisks pētījums
Pētījumu rezultātu izmantošana:
Cits
Pētījuma finansēšanas avots:
Valsts budžets
Pētījuma finansēšanas summa EUR (bez PVN):
23000.00 EUR
Pētījuma sasniegtie rezultāti:

Graudkopības nozares pārtikas atkritumu daudzuma galvenie cēloņi, kas norādīti kā pārtikas atkritumu rašanās cēloņi graudkopības nozarē ir ražas novākšanas tehnoloģijas, laika apstākļi, kaitēkļu un slimību radītie bojājumi un produkcijas kvalitātes problēmas.

Piena ražošanas nozarē veidojas salīdzinoši neliels atkritumu un pārpalikumu daudzums. Galvenie iemesli pārtikas atkritumiem piena nozarē, kad piens jāatdala no produkcijas piena plūsmas, ir dzīvnieku veselība un ārstēšana ar antibiotikām.

Dārzeņu ražošana ir nozare, kurā salīdzinājumā ar citām primārās ražošanas nozarēm, pārtikas atkritumu daudzuma īpatsvars kopumā procentuāli ir lielāks.

 

To top