Veikt mērījumus un datu apkopojumu noteiktos pārtikas atkritumu rašanās ķēdes posmos – primārā ražošana; pārstrāde un ražošana; pārtikas mazumtirdzniecība un citāda izplatīšana; restorāni un ēdināšanas pakalpojumi; mājsaimniecības par 2019.gadu un 2020.gadu
Graudkopības nozares pārtikas atkritumu daudzuma galvenie cēloņi, kas norādīti kā pārtikas atkritumu rašanās cēloņi graudkopības nozarē ir ražas novākšanas tehnoloģijas, laika apstākļi, kaitēkļu un slimību radītie bojājumi un produkcijas kvalitātes problēmas.
Piena ražošanas nozarē veidojas salīdzinoši neliels atkritumu un pārpalikumu daudzums. Galvenie iemesli pārtikas atkritumiem piena nozarē, kad piens jāatdala no produkcijas piena plūsmas, ir dzīvnieku veselība un ārstēšana ar antibiotikām.
Dārzeņu ražošana ir nozare, kurā salīdzinājumā ar citām primārās ražošanas nozarēm, pārtikas atkritumu daudzuma īpatsvars kopumā procentuāli ir lielāks.