Kopējās diētas pētījuma (TDS) galvenais mērķis ir novērtēt iedzīvotāju pārtikas piesārņotāju un uzturvielu ekspozīciju, sniedzot visaptverošus un reālistiskus datus par šo vielu līmeni uzturā tādā veidā, kā tas tiek patērēts.
Projekta trešajā posmā īpaša uzmanība pievērsta sezonāli patērētajiem pārtikas produktiem – vasaras sezonā tie ir dažādi uz grila pagatavojami gaļas produkti un saldējums, bet rudens un ziemas sezonā – pīrāgi, piparkūkas un citi konditorejas izstrādājumi. Arī produktu sortimenta dažādību un pieejamību tirdzniecības vietās mēdza ietekmēt sezonalitāte. Papildus tika analizēts arī produktu marķējums. Vērtējot ražotāja norādīto informāciju uz pārtikas produktu marķējuma, jāņem vērā, ka produkta nosaukums ne vienmēr patērētājiem skaidri raksturo tā sastāvu. Piemēram, grilējamo desiņu paraugu sastāvā ne vienmēr bija tikai tā dzīvnieka gaļa, kas norādīta produkta nosaukumā, bet arī citu dzīvnieku gaļa. Arī šis ir viens no aspektiem, kas patēriņa datos var ieviest korekcijas.